Jdi na obsah Jdi na menu

Hudební přátelství

20. 5. 2009

Naším hostem byl holandský pěvecký sbor Harmonie, který k nám přicestoval z města Beemster, které leží nedaleko Amsterdamu. Tento sbor k nám přijel oslavit 145. výročí svého založení. Jejich sbormistrem je Gerard Leegwater, na klavír doprovázela Emma Ulrich. Zazpívali nám Dvořákovu Mši D dur a dále skladby Mozarta, Rossiniho a jako přídavek Bortňanského Těbje pajom.

My jsme zpívali Casaliho Mši G dur, od Jiřího Laburdy Ave Regina a Tu es Deus a potom od stolu Páně africké spirituály. Nejvíc však zaujal také přídavek - lidová píseň Teče voda, teče v úpravě našeho kamaráda Tomáše Vespalce.

Již den předem jsme absolvovali společenské setkání v zahrádeckém penzionu Mlýn, kde byli naši hosté ubytováni. V seznamování jsme pokračovali po koncertě na společenské akci v kulturním domě ve Velké Lhotě, kterou jsme pro naše hosty přichystali. Měli jsme radost z toho, že se všichni dobře bavili a že se nám podařilo překlenout jazykové bariéry.

Největší radost ovšem máme z pozvání našeho sboru do Holandska ke dvěma koncertům. Zájezd je plánován na květen 2010. Moc se těšíme.

 

Náhledy fotografií ze složky Zahajovací koncert 2009 s Holanďany