Jdi na obsah Jdi na menu

Co je nového

NOVINKY:

20.-koncertni-sezona---celkovy-plakat.jpg

Milí přátelé, jubilejní 20. koncertní sezóna Velká Lhota 2024 je pro vás připravena! Rozhodně se máte (a my s vámi) na co těšit! 

20. koncertní sezóna - celkový plakát 1.pdf

 

Sezónu zahájíme společným koncertem našeho sboru Festivia Chorus a našich úžasných hostů, Kateřiny a Dalibora Štruncových.

2024-struncovi.jpg

Katka a Dalibor jsou zakládajícími členy skupiny Cimbal Classic a také neméně významnou součástí skupiny Javory Hanky a Petra Ulrychových. Pokládáme si za čest, že si spolu s nimi budeme moci zazpívat také několik jejich písniček, které se již pilně učíme. Tento koncert se koná v sobotu 18.května 2024 od 18 hodin v horním kostele Evangelického tolerančního areálu ve Velké Lhotě u Dačic. Vstupenky v ceně 120,- Kč si můžete zakoupit na místě. 

2024 Štruncovi 1.pdf

Rovněž v horním kostele vystoupí v sobotu 3.srpna 2024 vynikající brněnská varhanice a organizátorka varhanního života Hana Bartošová. Velice se těšíme na její koncert na našich památkově chráněných varhanách, které letos oslaví již 150 let od svého vzniku. Koncert začíná v 18 hodin v horním kostele Evangelického tolerančního areálu. Vstupenky bude možné zakoupit na místě, pokladna otevírá 30 minut před začátkem koncertu.

V sobotu 5. října 2024 oslaví náš pěvecký sbor Festivia Chorus své 20. narozeniny. Je neuvěřitelné, jak ten čas rychle utekl a co vše jsme za tu dobu zažili a zapívali. Naplánován je koncert v horním kostele a poté pro pozvané hosty slavnostní setkání v sále školy.

Jubilejní dvacátou koncertní sezónu poté uzavře adventní koncert společně s naším milým hudebním kamarádem Radimem Zenklem, v sobotu 1. prosince 2024. Ani tentokrát si nenecháme ujít možnost společného muzicírování. Koncert se tentokrát výjimečně uskuteční v sále ZŠ ve Velké Lhotě.

Srdečně vás zveme na všechny akce naší jubilejní 20. koncertní sezóny a rovněž k oslavě 150. výročí varhan. Náš pěvecký sbor Festivia Chorus, to neznamená jen Velká Lhota (i když letos tomu s ohledem na výročí zhusta bude), vystupujeme i na dalších místech - zatím jsou další koncerty v jednání. Zřejmě je budeme situovat spíše až na rok 2025, vzhledem k náročnosti organizace jubilejní koncertní sezóny.

Velice děkujeme panu Janu Bartoškovi, místopředsedovi Poslanecké sněmovny a 1. místopředsedovi KDU-ČSL, za poskytnutou záštitu nad celou 20. koncertní sezónou 2024.
 
Velké poděkování patří také našim partnerům a sponzorům:
DV Štěrba Strmilov - výroba ekobriket
Auto Štěpán s.r.o., Dačice
SuNEXO Dačice - reklamní agentura
Restaurace Na Kovárně, Mrákotín
Obec Volfířov
SVAT Šabatka, Dačice
MUDr. Kelblerová - praktická lékařka, Dačice
FARMA Borecký dvůr
Zahradnictví Kopřiva, Velká Lhota
Ozvěny Jihozápadní Moravy
a další podporovatelé
 
Chcete tu být také? Napište nám mail na kulturspolek/zavináč/seznam.cz (Symbol zavináče je vynechán úmyslně coby ochrana před případným spamem.)